Detta är vad analytiker säger om Bitcoin (BTC) prisutsikter till $ 10K, historiska diagram från 2016 avslöjar detta

Några dagar in i september, den första och största kryptovalutan, medgav Bitcoin till björnarna i en bredbaserad marknadsförsäljning. Den chockerande försäljningen kom dagar efter att Bitcoin nådde en topp över $ 12.000. Bears aktivitet såg Bitcoin störta från mitten av $ 11.000 för att handla under $ 10.000.

Efter denna baisseartade prisåtgärd återfick Bitcoin stabilitet eftersom det nu handlas inom ett smalt intervall

Bitcoin konsoliderar för närvarande inom $ 10.000-intervallet när köpare växlar upp för att testa nyckelmotståndet på $ 10 500.

Betydelsen av 10 000 dollarnoteras eftersom det har fungerat som en psykologisk nivå för Bitcoin de senaste två åren. Med inriktning på Q4 2020 är analytikerna neutrala eller hausseartade i förhållande till Bitcoins långsiktiga prisutveckling, medan en tillbakagång indikerar en likhet mellan BTC-prisrörelser ses 2016 och den nuvarande prisåtgärden.

Bitcoin (BTC) konsolideras för närvarande till 10 447 dollar eftersom hela kryptomarknaden väntar på sitt nästa nästa drag.

Detta är vad analytiker och handlare säger om Bitcoin Lifestyle prisutsikter till $ 10K
På kort sikt är analytikerna fortfarande delade om Bitcoin-prisutvecklingen, medan majoriteten håller med om enighet om att BTC-prisåtgärder kommer att sakta ner.

En handlare med monikern av „Bitcoin Jack“ uppgav att Bitcoin kunde vara i en fallande kil som har 50% chans att bryta ut eller ner. Detta upprepades av andra som uppgav att det finns sannolika chanser att BTC skulle falla så lågt som $ 8 800, vilket identifierades som en köpplats för valar. Bitcoinvalar har varit kända för att ofta sätta BTC-toppar och bottnar.

En annan näringsidkare som förblev inkognito som “Salsa Tekila” tidigare uppgav att om BTC återspårar 30-45% från toppen som 2017 kommer BTC äntligen att hamna inom $ 6,850– $ 8,650-intervallet.

Michael van de Poppe från Amsterdam-börsen tror att om Bitcoin konsoliderar och bryter igenom 11 800 dollar kan priset på 16 000 dollar nås. Dennis Vinokourov från BeQuant-kryptobörsen tror att Bitcoin snart kan testa 12 000 dollar. Mitt i alla dessa visar historiska diagram från 2016 ett faktum som inte kan torkas åt sidan.

Historiska diagram från 2016 avslöjar detta

För det första liknar den nuvarande marknadsstrukturen bara starten och uppbyggnaden av en potentiell tjurkörning som liknar sentimentet och momentum i slutet av 2016. Detta märktes också eftersom en tidig Bitcoin-investerare ser paralleller mellan den nuvarande prisåtgärden jämfört med den lugna före utbrottet till den sista tjurmarknaden. Efter BTC-halvering 2016 tillbringade tillgången en enorm tid på att handla under $ 600 innan den ökade till sin ATH på $ 20 000 i december 2017. Denna investerare jämförde $ 600-nivån sedan till $ 10 000-nivån den är nu.

För det andra indikerar historiska fakta att BTC utförtsstarkt under årets sista två månader. Framför allt steg BTC till en ny heltidshöjd i december 2017. Detta återupprepades av Guy Hirsch från eToro-handeln, som uppgav att Bitcoin i tidigare marknadscykler samlades i början av november före de viktigaste helgdagarna i Asien medan han citerade att en breakout är möjlig på kort sikt om uppfattningen av Bitcoin som en säkring mot inflationen förbättras.

Den hausseartade känslan från november till december stöds också av tekniska faktorer som inkluderar stängningen av Bitcoins månatliga ljus över 11 600 dollar för första gången sedan 2017 och att nå motståndsnivån på 12 000 dollar och också en hausseartad total marknadsvärde för alla kryptotillgångar som sätter en högre hög sedan juni 2019.

Även stöds av grundläggande faktorer som förstärkning av infrastruktur, stigande inflation och räntorna nära noll.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.