Bitcoin og Crypto Market Roundup, 5. januar 2021

7. Januar 2021 Aus Von admin

Mens tradisjonelle markeder sov, ønsket Bitcoin det nye året velkommen med et rekordstort rally.

Den ledende kryptoen traff en serie med ferske høyder, og merket prisene rett under $ 35 000 på tolvårsdagen for den første gruvedriften.

De høye prisene ser ut til å være drevet av institusjonelle kjøp. $ 1,2 milliarder dollar av Bitcoin ble oppdaget som strømmet ut av Coinbase sent i forrige uke, noe som tyder på at dyplommede handelsmenn har kjøpt for langsiktige investeringer.

I mellomtiden er rangeringene av altcoin omorganisert. Ettersom Ethereum har steget forbi $ 1K, har Litecoin flippet XRP til å bli den fjerde største kryptoen etter markedsverdi. Dette følger enda en ulempe for XRP, som har falt 4% denne uken, ettersom plattformer inkludert eToros amerikanske operasjon har fjernet mynten i lys av SECs søksmål.

Ukens høydepunkter

Ethereum får en firesifret prislapp

Okung starter Bitcoin lønnskule rullende

Ethereum får en firesifret prislapp

Mens Bitcoin nå er langt utover den forrige rekorden på $ 20K, har Ethereum fortsatt ikke overgått 2018-toppen på $ 1,4K.

Og likevel kan den nest største kryptoen nå følge den større brors ledelse. Sent på søndag krysset Ethereum $ 1K-merket og avsluttet en uke med nesten 40% gevinst. Denne milepælen kommer nøyaktig tre år etter at samme pris ble overgått tidlig på 2018.

Ettersom Ethereum har fått en gjenoppblomstring, har hele kryptomarkedet også nådd en fersk heltidshøyde på $ 880B, og har dermed slått den forrige rekorden som ble satt i januar 2018.

Okung starter Bitcoin lønnskule rullende

Adopsjon av Bitcoin nådde en crescendo i forrige uke da NFL-spiller Russell Okung sa at han vil motta halvparten av sin $ 13 millioner lønn i Bitcoin.

Ved å godta kryptoassetten som betaling, bekrefter Okung eiendelen til et helt nytt publikum av sportsfans. Og hans beslutning har også fått Bitcoin-ballen til å rulle blant pro-idrettsutøvere. Ifølge rapporter fra CoinDesk søker idrettsutøvere fra to New York baseball- og basketballag allerede en lignende lønnsordning.

Uken fremover

Når Bitcoin sprenger gjennom stratosfæren, tenker forsiktige handelsmenn på muligheten for en 30% tilbakebetaling, akkurat som de som ble sett i tidligere oksemøter.

Et slikt grep kan ta Bitcoin ned til $ 24K, men dette kan motvirkes av sterkt kjøpepress fra institusjonelle aktører.

På forsiden av mandag morgen Financial Times hilser en stor blå Bitcoin-logo leserne for første gang, og markerer nok et viktig øyeblikk for aksept for den ledende kryptoen blant de største aktørene fra tradisjonell økonomi.