Beleggers worden steeds meer bullish op de Bitcoin-prijs, aangezien slechts 19% van de BTC in mijnen wordt verhandeld.

De prijs van de bitcoin is blijven consolideren binnen het midden van het niveau van 9.000 dollar omdat de stieren en beren er niet in slagen om een beslissende stap te zetten. Dit heeft de duidelijkheid die sommige handelaren hadden over de kortetermijnprijs van BTC vertroebeld, omdat de indicatoren verschillende trends voor de koningscrypto impliceren.

Sommige traders geloven dat de bitcoin-prijs klaar is om de meerjaarlijkse weerstand in de $10,5K regio te overwinnen, wat de voorbode zou moeten zijn van een nog grotere rally. Anderen voorspellen een daling van 40% op korte termijn, na meerdere afwijzingen op het $10.000 niveau.

Uit de gegevens over de keten blijkt echter dat langetermijninvesteerders zich geen zorgen maken over de schommelingen op korte termijn. Volgens de gegevens van het forensisch bureau Chainalysis, wordt slechts een vijfde van alle BTC-mijnen op de beurs verhandeld, terwijl de rest als langetermijnbelegging wordt aangehouden.

Slechts 19% van alle ontgonnen Bitcoin wordt op beurzen verhandeld.

Per Chainalyse zijn er vanaf juni 2020 18,6 miljoen BTC’s gedolven. Van dit bedrag wordt 3,5 miljoen Bitcoin Loophole door handelaars tussen de beurzen verplaatst. Met andere woorden, deze 3,5 miljoen BTC wordt wekelijks actief verhandeld door ongeveer 34.000 mensen.

Het onderzoeksbureau groepeert deze handelaars in twee categorieën op basis van hun transfers in US-dollar. De eerste categorie zijn de handelaars die bitcoin ter waarde van $10.000 of minder per keer naar beurzen overmaken. Deze handelaars zijn goed voor 96% van alle BTC-transacties op weekbasis.

De andere categorie omvat professionele handelaars. Deze zogenaamde professionele handelaren zijn zeer beperkt in aantal, maar ze zijn de belangrijkste tot grote marktbewegingen, bijvoorbeeld „tijdens de dramatische prijsdaling van Bitcoin in maart, toen de COVID-19-crisis in Noord-Amerika zich verdiepte“.

Over het algemeen controleren professionele handelaren de liquiditeit van de bitcoinmarkt. Dit komt omdat zij verantwoordelijk zijn voor 85% van alle bitcoin die naar de beurzen is verhuisd en zij hebben dit jaar al die waarde in slechts 39.000 overboekingen per week verplaatst.

60% van de BTC wordt op lange termijn aangehouden door investeerders die het als digitaal goud beschouwen.

Terwijl 19% van alle geslagen bitcoin vaak tussen verschillende beurzen wordt verplaatst, is een nog groter deel van de BTC in handen van verschillende marktpartijen voor de lange termijn.

Chainalysis stelde vast dat de 60% bitcoin die als langetermijnbelegging wordt aangehouden, eigendom is van beleggers die de crypto-asset als digitaal goud behandelen. Bovendien hebben deze beleggers „nooit meer dan 25% van de bitcoin die ze ooit hebben ontvangen, verkocht en hebben ze die bitcoin vaak jarenlang vastgehouden“.

Nog eens 20% BTC is in meer dan vijf jaar niet verhuisd van zijn huidige adressen, maar de analytische firma identificeert dit als permanent verloren bitcoin.

Ondanks een extreem rotsachtige paar maanden en aanhoudende economische onzekerheid te midden van de coronaviruspandemie, geeft de duizelingwekkende 60% van de onbewogen bitcoin aan dat investeerders nog steeds meer dan ooit vertrouwen hebben in hun investering.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.